Ens trobem a Alpens des d’on aquesta etapa número 10 del GR-1 del Sender Històric ens endinsarà per bonics paratges entre prats i boscos, per les terres del Lluçanès.
Un cop deixem el nucli urbà d’Alpens, ens dirigirem cap a l’ermita de Sant Joan de Graell, passarem per Sant Cristòfol de les Borrasses i per les Roques del Coix en direcció Santa Eulàlia de Puig-oriol, més endavant albirarem el gorg i molí de Puig-oriol, tot ascendint cap al coll de Cortius, mas el Castell, Sant Vicent i el castell de Lluçà, des d’on ja veurem el final de l’etapa. Santa Maria de Lluçà, amb el seu claustre, rectoria i petit museu, ens donaran la benvinguda al petit enclavament de Lluçà.
En aquest punt, un cop feta una petita visita de rigor, pujarem a l’autocar, que ens aproparà a Prats de Lluçanès, sota el Santuari de Nª Sra. de Lourdes, al restaurant Cal Quico on es durà a terme el dinar de Nadal.
FITXA TÈCNICA
Comarques: Lluçanès.
Tipus de ruta: GR-1 Etapa 10
Inici: Alpens
Circular: No
Finalització: Lluçà
Província: Girona
Distància: 15.384 Km
Desnivell positiu: 685 m
Desnivell negatiu: 794 m
Altitud màxima: 897 m
Altitud mínima: 658 m
Per participar en les activitats de la Secció Excursionista del Foment Martinenc,
cal estar en possessió de la llicència federativa de la FEEC de l’any en curs.
Si no en disposeu, us la podem tramitar (consulteu a secretaria abans de l’activitat)
Llicència temporal d’un dia per a no federats: 6.00€
El cost d’aquesta activitat és de:
Socis federats: 20€ + 35€ (dinar de Nadal)
No federats: 26€ + 35€
No socis no federats: 31€ + 35€
Un cop feu la preinscripció a aquesta activitat a travès de la web:
Caldrà passar per secretaria de la secció a fer el pagament
(dimarts o divendres de 18.30 h a 20.00 h)
o a fer transferència al núm. de compte de la Secció Excursionista
Igualment, haureu en el mateix moment d’indicar els plats 1e i 2n que escolliu entre els següents plats del menú.
PRIMERS a escollir-ne un:
A. Amanida de formatge de cabra, fruits secs i vinagreta de mostassa
B. Fideuada de peix i marisc amb allioli.
C. Canelons de rostit amb salsa de ceps
D. Cors de carxofa de temporada amb pernil Duroc i gambes.
E. Raviolis de pasta Wanton farcits de gambes i espinacs.
SEGONS a escollir-ne un:
A. Cua de rap a la marinera amb gamba i musclos.
B. Espatlla de xai del Lluçanès guisada amb daus de patates.
C. Bacallà gratinat amb allioli de poma i fons de patata i tomàquet.
D.Confit d’ànec amb salsa Porto.
E. Melós de vedella amb bolets de temporada.
F. Secret de porc Duroc a la brasa amb anelles de ceba i poma caramel·litzada.
Pastís de Cal Quico
Pa, vi, aigua i cafè inclòs
EXEMPLE: PRIMER D I SEGÒN F
un cop realitzat l’ingrés i envieu el comprovant i tindreu la plaça confirmada
HORARI de TARDOR dels PUNTS de RECOLLIDA AUTOCAR:
c. Llull / c. Llacuna a les 6.45 h
c. València / c. Rogent a les 7.00 h
Inscriure's a l'activitat
Only 5 spots left
Donar-se de baixa