GeneralGR

GR 92 de Brugués a Gavà 2022-05-22

Agradable i bonica etapa, començant en pujada en direcció al castell d’Eramprunyà, passant per sota el puig d’Agulles i pujant al cim de la Morella, on vam fer sessió fotogràfica.

La Morella és el punt més alt del massís del Garraf, amb magnífiques vistes: El Garraf, Baix Llobregat, delta del Llobregat, Barcelonès, Collserola, serralada del Litoral, La Mola, Montserrat i més enllà, els Pirineus.

La baixada cap a Garraf, la fem entre avencs ben senyalitzats, corriols, pistes, asfalt, boscos, etc. Una mica de tot; amb bones vistes al port del Garraf.

A destacar uns quants margallons típics de la zona i l’única palmera autòctona de la Mediterrània.

Veiem les pedreres, una gossera i també passem per la casa del parc, agafant part del recorregut del jardí botànic i el GR va a petar davant del celler Güell, obra de Gaudí. Allí, sota uns pins, esperem l’autocar que ens portarà de retorn.

© Lidia Cabré

 

Diumenge 22 de maig va fer calor, molta calor, sobretot quan el ventet que ens va acompanyar des de l’ermita de Brugues on van esmorzar fins al cim de la Morella, va deixar de bufar. A mesura que anàvem acostant-nos cap a les proximitats del Garraf, l’ambient es va anar caldejant, no obstant això, res ens va apartar de la ruta prevista i les ombres cada cop més escasses en aquest paisatge de litoral i el sender en descens cap al final de l’etapa, anaven donant-nos l’empenta necessària per acabar fent un mos, mentre esperàvem l’autocar amb el seu aire condicionat, sota les ombres dels pins davant del Celler Güell.
Per les fotos i els comentaris al grup de WhatsApp, tothom va gaudir de la jornada, el paisatge i la companyia.
Fins a la pròxima etapa del GR®92 el proper 19 de juny amb caminada i dinar de cloenda, ens retrobem.

© Jaume Figuera

Comparteix