GeneralRutes clàssiques

Els Rasos de Peguera 5-11-2023

El sol brillava amb força aquell dia i la visibilitat era perfecta. Una colla de la SEFM vam sortir del Coll del Cabrer, també conegut com el coll de Sant Crist, on arriba la carretera que s'enfila fins l'estació d'esquí de Rasos de Peguera.
Ens enfilàrem cap a la collada del Tagast i, per un camí que semblava haver estat abandonat fa temps, vam baixar per la cinglera fins a can Deu i l'històric monestir de la Mare de Déu de Corbera.

 

Punt més alt: 2088 metres    Punt més baix: 1269 metres  Desnivell acumulat positiu (pujades): 117 metres   Desnivell acumulat negatiu (baixades) 674 metres   Total recorregut 8,720 Km

Temps total excursió: 4:19 hores

La bona visibilitat del dia ens permetia contemplar unes vistes extraordinàries des del Pirineu fins a més enllà de Montserrat.

Abans de tornar a casa, vam dinar a l'històric restaurant Els roures, un referent a la comarca. El dinar va ser excel·lent, i va ser una manera perfecta de completar una excursió inoblidable.

L'excursió per aquests indrets, dona peu a recordar un personatge que ha esdevingut llegendari a aquestes comarques. El seu nom dona nom a una de les rutes organitzades tan de moda actualment, si en voleu saber més obre l'article següent.

Comparteix