GeneralNotícies

Caminada NATURTRESC 25-09-2022

Diumenge 25 de setembre, voluntaris de la Secció Excursionista vàrem fer el guiatge de la caminada NATURTRESC, que organitza mensualment l’Associació d’Entitats Excursionistes del Barcelonès- AEEB de la qual forma part el Foment Martinenc.

Aquesta temporada continuem amb el recorregut del traçat del Camí de Sant Jaume i el tram que es va cobrir va ser el que havíem supervisat el 10 de juliol, just abans del primer gran incendi de l’estiu. Van iniciar la caminada des de la població d’Artès, passant per Navarcles, Món Sant Benet, fins a l’entrada de Manresa a l’Ermita de la Salut de Viladordis, un total d’uns 17 quilòmetres.

Tot just passat Sant Benet de Bages i fins al mirador de la Resclosa del Llobregat, vam recórrer el camí per la zona que es va cremar a finals de juliol, encara amb l’olor de cendra i les tristes i grises vistes del bosc rostit per les flames, vam poder percebre com la natura va fent la seva feina de supervivència afortunadament i com comencen a rebrotar algunes de les espècies més resistents al foc, tot i que el bosc encara trigarà anys a refer-se.

Una activitat que ens va permetre conscienciar-nos dels estralls que pot arribar a produir un incendi forestal.

Jaume Figuera

Comparteix