GeneralGR

MANTENIMENT GR-83 (2022-11-13) Sant Hilari Sacalm-Osor.

Diumenge 13 de novembre ens trobem a Sant Hilari Sacalm, aquest cop vuit companyes i companys de la SEFM per tal de fer el manteniment d’aquesta bonica etapa a través de l’espai natural protegit de les Guilleries que uneix les comarques de la Selva amb Osona, en la ruta que cada cop ens va acostant més cap al nord tal com indica el nom del GR-83 (Camí del Nord). Un cop esmorzats fem dos grups, els caminaires i els conductors. Aquests segons anirem fins a Osor per carretera i desfarem el camí en sentit contrari, amb la intenció de trobar-nos amb els companys que han iniciat el tram des de Sant Hilari Sacalm fins al coll de Llebanyes. En aquest punt inici de l’ascensió a Sant Miquel de Solterra (de les formigues) sostre del massís les Guilleries, decidim plegats i aprofitant que avui fa molt bon dia, gens de vent ni fred, desviar-nos i pujar al cim, des d’on poder albirar unes magnífiques vistes de l’entorn mentre dinem. Més tard descendim de nou cap a la cruïlla amb el GR-83 i continuem la tasca de manteniment, netejant, desbrossant i repintant amb blanc-i-vermell les marques d’aquest sender de llarg recorregut, tot passant pels massos de la Riba d’Amunt on ens abastim d’aigua en la seva font abeurador i seguim camí cap a la Riba d’Avall, el Ripoll.

Aquesta època de l’any convida per la seva bellesa a gaudir del paisatge tardorenc amb l’encisadora paleta de colors que ens ofereix la natura, però també ens fa anar per feina, perquè transitar per les obagues de les Guilleries fa que ben aviat la foscor vagi caient sobre el frondós castanyer i la roureda, fent-nos arribar a Osor amb l’ajuda dels frontals i els lots.

Tota una nova experiència compartida entre tots.

Gràcies per la tasca: Eulàlia, Antonio, Carme, Juan Miguel, Lídia, Mònica, Alfons i Jaume.

 

   

Comparteix