GeneralSortides culturals

Esplugues de Llobregat 29-01-2023

Vam tornar a Esplugues perquè volíem conèixer millor tots aquells indrets que tot caminant havíem vist en la ruta que vam fer a la tardor amb Camins d’Ateneus.

Des del metro de Can Buxeres, passant pel Parc dels Torrents, arribàrem a la part inferior del carrer Montserrat, de gran bellesa i famós perquè va aparèixer a la pel·lícula Vicky Cristina Barcelona de Woody Allen.

Des del passatge Baix Lloc s’albira la part superior de l’Espai Corberó. Casa, taller, museu, residència d’artistes... que des de l’any 1968 Xavier Corberó anà construint en uns terrenys de la Masia de Can Cargol.

Ara és de titularitat municipal, però no es pot visitar.

El carrer de l’Església també ens ofereix unes bones vistes d’aquest edifici tan singular que ens recorda a l’obra de Giorgio de Chirico.

En aquest carrer hi ha un seguit d’edificis senyorials dels quals destaquen Can Cortada, la casa del Baró de Maldà, i el convent de Montsió amb un claustre de finals del XIV, el qual vam visitar. Després anàrem a Can Tinturé, museu de les rajoles.

Finalment  vam fer una visita guiada a la Rajoleta, antiga fàbrica proveïdora de les rajoles i ornamentacions ceràmiques de molts edificis modernistes.

© Isabel Reina

Sta. Magdalena dÈsplugues

C/Montserrat Esplugues LLobregat

Monestir Sta. Maria Montsió

Monestir Sta. Maria Montsió

Can Tinturé

Cerámica Pujol i Bausis S.A.

Comparteix