GeneralGR

GR92 L’Hospitalet de l’Infant – L’Ametlla de Mar 19-02-2023

Diumenge dia 19 de febrer es va realitzar la següent etapa del GR92, de l’Hospitalet de l’Infant  a l’Ametlla de Mar. 23,5 km

Molt bonic itinerari (trencat només per la zona de la central nuclear de Vandellòs), amb magnífiques cales verges, plenes de posidònies i esponges, indicadors de la bona qualitat de l’aigua marina. Boscos de pins i molta tranquil·litat. Aquestes darreres etapes són ideals per fer-les en època hivernal.

La ruta puja al cim del Torn de 152 m d’alçada, que forma part del repte 100 cims.

 

Al ser etapa llarga, es va donar l’opció de fer-la sencera o fer un tros més curt d’aproximadament uns 10 km (des de l’Almadrava fins l’Ametlla de mar). L’opció llarga la van caminar 20 participants i la curta 11.

A dia d’avui, cal remarcar que aquesta etapa està molt mal senyalitzada, tant per manca de senyals, com senyals mal posades o incorrectes i alguns petits trams amb excés de marques.

 

Llocs per on passa aquesta etapa: platja de l’Arenal, platja de les Oques, espai natural protegit de la Rojala-platja del Torn, cim del Torn, central nuclear de Vandellòs, l’Almadrava, Calafat (ja a la comarca del Baix Ebre), castell de Sant Jordi d’Alfama, i un seguit de platges verges pertanyents al municipi de l’Ametlla de mar.

 

 

 

 

 

 

 

Comparteix