GeneralSortides culturals

L’Hospitalet de Llobregat 10-03-2023

L’Hospitalet del Llobregat és una de les ciutats amb més densitat de població d’Europa, 20.754  habitants/Km2, però entre els grans edificis queda un nucli a l’entorn de la Rambla Just Oliveres que ens mostra elements del seu passat agrícola i industrial.

El seu topònim és força descriptiu, l’antic petit hospital (finals del XII) per a pobres que estava al costat del camí cap a Barcelona fou el nucli aglutinador d’una petita població que es dedicà al conreu de cereals i a la vinya durant molts segles.

El canal de la Infanta (1820), el qual desviava aigües del Llobregat a aquestes terres ajudà l’agricultura, però també a la industrialització del municipi i a l’augment de població.

Vam començar la passejada amb la fàbrica de sedes Vilumara, després vam fer un viatge en el temps i ens traslladàrem a l’Hospitalet agrari.

El carrer Xipreret on fins i tot vam poder entrar en una de les cases, el carrer Major, la plaça de l’Ajuntament...i la plaça del Repartidor.

Un dia amb un cel blau intens que ens ajudà descobrir amb més lluminositat els nostres veïns poc coneguts o desconeguts, en el meu cas.

© Isabel Reina

 

 

Clicar sobre les fotos per ampliar-les

 

Comparteix