GeneralMarxa Nòrdica

Marxa Nordica 25-03-2023

Vam començar l’activitat al Parc del Laberint d’Horta. A l’entrada ens trobem un jardí neoclàssic i de sobte apareix una porta xinesa.

A finals del XIX l’orientalisme es posà de moda i un dels descendents de la família Desvalls encarregà un jardí seguint aquesta estètica.

Actualment només se’n conserva la porta i algun parterre. El primer jardí de la finca (finals del XVIII) fou d’estil neoclàssic i és on hi ha el laberint. En l’antic hort, durant el segle XIX, es construí un jardí romàntic, en el qual l’aigua és el símbol del pas de la vida a la mort.

També a prop de l’entrada del parc hi ha el magnífic jardí de la mansió familiar que ha aparegut en diverses pel·lícules, però està tancat als visitants. En resum, és un parc de jardins que vam gaudir una llarga estona, sobretot donant voltes per arribar al centre del laberint.

Després anàrem al Palau de les Herbes (finals del XIX) que també té un magnífic jardí renaixentista i acabàrem la caminada davant del Patronat Ribas (principis del XX) que té patis que separen  els diversos pavellons, però no sabem si a la part posterior de l’immens conjunt hi ha un jardí.

Un altre dia podem anar a investigar-ho!

© Isabel Reina

Comparteix