GeneralSortides culturals

22-04-2023 Visita Fundació Pla i Armengol i església ortodoxa romanesa de Sant Jordi

Dissabte vam visitar dos indrets molt interessants que tenim molt a prop del Foment , la Fundació Pla i Armengol i l’església ortodoxa romanesa de Sant Jordi.

El jardí de la finca del doctor Pla i Armengol ara és un parc i l’edifici que antigament havia estat  residència familiar i laboratori actualment és la seu de la Fundació. Gràcies als nombrosos beneficis que va donar el medicament que fabricaven per a la tuberculosi, la filla del doctor acumulà una gran col·lecció de mobles dels segles XIV al XIX que estan exposats en diverses sales de la mansió.

Després vam fer una segona visita a l’església ortodoxa romanesa de Sant Jordi per veure els magnífics mosaics de l’església. Quan hi vam anar la primera vegada, les misses es feien a la cripta perquè l’església no tenia cap ornamentació, ara n’hi ha a la cúpula i a l’altar. Quan estigui acabada aquesta obra faraònica, per la magnitud i el cost, totes les parets estaran decorades. Hi tornarem!

Comparteix