GeneralGR

MANTENIMENT GR-83 (2023-05-06) Les Planes d’Hostoles – Sant Miquel Sacot

Dissabte 6 de maig. 6.00h       
Sant Joan Despí, sona el despertador i cap a Barcelona a recollir al grup de companys i companyes en dos cotxes per  marxar cap a les Planes d’Hostoles, parem a esmorzar al Pasteral i mentre ho fem expliquem la ruta prevista, avui cares noves i comencem amb bon rotllo l’excursió.

Aquest cop ens arribem en cotxe fins a Cogolls on els caminadors iniciaran el camí cap a Sant Miquel Sacot, tot repassant les marques que vagin trobant. Des de Cogolls tornant cap a les Planes cal revisar les marques molt malmeses i despintades. Aquesta tasca la farem de tornada amb els cotxes, són uns 4 km, però ens entretenen fins al migdia. Un cop a les Planes d’Hostoles, carretera direcció Olot i desviar-se cap a Santa Pau, per tornar a deixar els vehicles per Can Xel a Sant Miquel Sacot i iniciar el manteniment del GR83, fins a trobar-nos al coll de la Serrella a prop del volcà de Can Tia amb tot el grup, que segons expliquen han tingut alguna incidència a prop de Mas el Portet abans del desviament cap a Sant Salvador de Puig-alder.
Dinem a Font Pobra i sobretaula molt animada a Can Xel que s’allarga fins les 19.00 h, abans de retornar cap a casa.

Tot i ser novells ho han fet molt bé, i el més important és que ens hem conegut millor i hem gaudit de la companyia.
Benvinguts a la colla Lluïsa, Jordi, Jaume i Àlex i gràcies, un cop més Eulàlia, Lídia i Mònica.

 

Dimarts 9 de maig. 17.00h
Palau de la Generalitat al pati gòtic, mentre escolto els discursos de les autoritats (Vicepresidenta del Govern de Catalunya, Secretaria General de l’Esport i els representants de la FEEC) que fan durant l’acte de reconeixement amb motiu dels cinquanta anys de la creació del Comitè Català de Cuidadors i Cuidadores de Senders de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya i acompanyat d’una colla de representants d’entitats del territori, que com la nostra, tenen assignats per cuidar alguns trams de GR, PR o Senders Locals dels 12000 km que hi ha repartits per tot Catalunya.

Tot això, em fa pensar què ens motiva a seguir endavant?, any rere any, com en el cas de la SEFM, que hem convertit aquesta tasca de mantenir el GR83 en una acció de servei i proïsme.

Pintem en blanc-i-vermell des de Mataró al Maresme fins a Coll de Malrem (pas fronterer amb la Catalunya del Nord) sobre Beget al Ripollès, des del mar a la muntanya, passant per un reguitzell de pistes, camins i corriols, més de dos cents deu kilòmetres.
Ho fem per facilitar que tothom qui s’endinsa en el camí, ho faci amb la seguretat i tranquil·litat que li permeti tornar a casa al final de l’experiència, pugui descobrir l’entorn, gaudeixi de la natura i amb tot això, acabi coneixent i estimant encara més la nostra terra.

Un agraïment, molt cordial, a tothom que en aquests darrers dotze anys, a pesar de les pèrdues, la pandèmia i d’altres entrebancs, han fet i continuen fent possible des de la SEFM, que sortir a repintar el nostre GR83 sigui una petita experiència vital, on a part del manteniment de les marques, ens enriquim personalment amb la relació amb els companys i companyes en un molt agradable ambient de muntanya.

Enhorabona a tothom, blanc-i-vermell i endavant.

Jaume F

Fotos: Lídia C, Jaume A, Mònica P i Jaume F

Comparteix