General

06-04-2024 Reus de la mà de Domènech i Montaner

Finalment vam anar a Reus! Primer vam visitar l’hospital psiquiàtric Pere Mata, les obres del qual començaren el 1897 i s’allargaren per problemes econòmics 15 anys sense cloure el projecte inicial. L’Hospital Pere Mata inicialment fou el banc de proves de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau de Barcelona, però va arribar un moment que l’arquitecte simultaniejava ambdues obres. El projecte barcelonès començà el 1902 i onze anys després fou el seu fill Domènech i Roura qui n’agafà les regnes.

Després de dinar visitàrem la casa Navàs on l’arquitecte tingué un xec en blanc i més tard ens vam aturar a les cases Rull i Gasull, en les quals s’hagué d’ajustar a un pressupost. Els nostres amics del Centre d’Estudis Domènech i Montaner de Canet, com sempre, ens van ajudar amb les seves explicacions a gaudir i apreciar els detalls de tots aquests edificis.

Comparteix