GeneralSortides culturals

Camins dels Ateneus 8-05-2022

Diumenge 8 de maig vam fer un altre Camí d’Ateneus. Bé, ja en portem uns quants i cada vegada el grup és més gran. Com ja sabeu és una activitat de la Federació d’Ateneus de Catalunya organitzada per cinc entitats, una de les quals és la SEFM en nom del Foment Martinenc. Tot caminant anem descobrint el centenari patrimoni associatiu que té la ciutat i els seus entorns. A vegades es camina més i es visita un sol ateneu, com quan vam anar des de Vallvidrera a Sant Cugat; d’altres, les visites són les protagonistes de l’activitat.
Diumenge vam anar a quatre ateneus: el Centre Sant Pere Apòstol, la Casa de la Sardana, l’Ateneu Barcelonès i el Reial Cercle Artístic de Barcelona. Tots centenaris menys la Casa de la Sardana, la qual aixopluga una entitat també centenària, l’agrupació Cultural Folklòrica Barcelona.
Les quatre han lluitat per sobreviure. Unes han necessitat més empara institucional, altres són més independents i tenen més visió de futur de l’entitat o de l’associacionisme. Tanmateix, cada dia un grup de dones i homes dedica una bona part del seu temps lliure a nodrir-les perquè es mantinguin i si és possible, creixin i tinguin un paper cultural reconegut al país.

Comparteix