GeneralGR

GR-1 ETAPA de TRANCISIÓ EXCURSIÓ CIRCULAR Sant Pau de Segúries-Puigsacreu 21-04-2024

Excursió que no ha estat ben bé una etapa del GR-1, hem fet la descoberta del límit geogràfic entre la Garrotxa i el Ripollès, a Sant Pau de Segúries, que serà on enllaçarem el pròxim mes de maig amb el GR-1 per donar continuïtat al sender fins a arribar a Ripoll en la darrera etapa de la temporada.

Avui el recorregut ha estat molt distret iniciant el recorregut a través de Sant Pau de Segúries fins al monòlit i la rectoria de Sant Pau Vell, aquí hem agafat el camí de l’Hostal de Dalt i el senderó cap a l’esquerra en ascensió entre el bosc de pi roig fins al cim de l’Empriu sota una gran torre de tensió elèctrica i amb bones vistes cap a les grans masies de Sant Pau i més enllà els primers cims de Pirineu. Des d’ací i en baixada resseguint les fites de terme i ens endinsem per un fressat corriol des de coll Pregon en l’esponerosa fageda de l’Empriu fins que el corriol es troba amb la collada del Capsacosta amb la via romana a l’alçada del pla de la cabana que deixem al pas per la font de l’Arç (sense aigua), continuem ara l’ascensió fins al mirador de les Pedroses per un emboscat corriol pel vessant sud de la muntanya, amb bones vistes cap al sud (Puigsacalm, Vall de Bianya…) un cop aquí ja només ens ha calgut una empenta per assolir la cota màxima del recorregut, el cim del Puigsacreu 1112 m amb un mirador privilegiat sobre la vall del Ter i el vessant nord. El lloc equipat amb taules de fusta, papereres, inclús barbacoa i dipòsit d’aigua de pluja ha estat el millor menjador que podríem haver pensat per dinar a l’ombra, amb vistes panoràmiques i molt bona companyia.

Tot seguit hem tancat l’itinerari en descens cap al mirador del Gueri, el pla de can Petit, la fageda del Vedat i el bosc de la Brolla tot seguint un entretingut caminoi mig perdut entre avellaners, boixos grèvol i freixes fins a la pista i el desviament a la font de la Puda. En aquest punt retornem cap a Sant Pau pel traçat del GR-1 i Ruta del Ter pel bosc del Bac del Callís i els camps de Can Baró i Mas del Prat, on ens rep un ramat de bens espantadissos i una família de ruquets.

Una volta pels límits entre la Garrotxa i el Ripollès que ens ha mostrat el despertar de la primavera i que ens ha donat peu a conèixer nous companys i companyes de camí, avui donem la benvinguda i acollim entre nosaltres a la Nieves, la Elise, l’Héctor, la Glòria i el Rafael.

Esperem que hàgiu gaudit del recorregut i que el bany de natura us hagi estat profitós, fins a la següent.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *