GeneralGR

MANTENIMENT GR83 (2023-04-02) Pantà de Susqueda-Sant Martí Sacalm-Les Planes d’Hostoles

Can Quer, el Pasteral. 9:00 h, diumenge 2 d’abril.
Lloc de trobada i esmorzar del grup de manteniment de la Secció Excursionista del Foment Martinenc, un cop fet el fet ens dirigim en dos vehicles fins al pàrquing del marge esquerre de la presa de Susqueda, on part del grup comencen el recorregut i manteniment de les marques, que estan prou bé en aquest primer tram de l’itinerari fins a Sant Martí Sacalm, els xofers hi anem amb els cotxes. En aquest punt és on ens retrobarem al local social de l’Ajuntament de Susqueda. A peu són uns 6,40 km i 460 m de desnivell positiu.
Mentrestant els xofers (Lídia i Jaume) hem revisat i repintat un tram d’uns 2,40 km des de Sant Martí fins a Cal Parcers passant per la colònia Noguer de Parcers, en direcció Les Planes d’Hostoles i hem retornat a Sant Martí per dinar tots plegats (uns 4,80 km entre baixar i pujar).
Dinem al local social i en acabat, com fa bo i encara tenim prou temps, els caminadors recorreran la resta del segon tram fins a Les Planes d’Hostoles d’uns 8,40 km i els xofers juntament amb l’Alfons baixarem amb els vehicles fins a l’àrea de pícnic de la Parada del Jonquer a l’entrada de les Planes d’Hostoles, on iniciarem en pujada el manteniment del GR83, fins a trobar-nos amb els caminaires un xic per sobre de la cruïlla de Puigmateu (aquest tram ens dona molta més feina, ja que recorre l’obaga de la Costa de Puigmateu i els senyals estan bastant més deteriorats i ocults, a causa de la humitat de l’entorn i a la vegetació, entre pujar i baixar uns 6,20 km més.
Tot plegat avui hem repassat el tram Susqueda – Sant Martí Sacalm – Les Planes d’Hostoles on hem arribat al voltant de les 17:30 h a través de la via verda per sota el pont antic del Carrilet, en total uns 14,80 km del GR83 que ja abandona la comarca de la Selva per endinsar-se a la Garrotxa en direcció cap a Olot, pel camí del Nord.
No cal dir que ha estat un gaudi compartir la feina, la caminada i els àpats, tot el grup ha estat molt engrescat i ho hem passat d’allò més bé.
Gràcies, un cop més per la vostra actitud de voluntariat i fins a la següent. Carme, Eulàlia, Mònica, Lídia, Alfons i JuanMi.

Animem a tothom a venir en la pròxima ocasió.
Jaume Figuera

Comparteix