GeneralGR

GR-1 ETAPA 5 Besalú – Pont de Lierca 18-02-2024

Un tram més a través de la Garrotxa, aquest cop de pont a pont, del de Besalú que dona accés a la vila fins al pintoresc pont de Lierca, resseguint un itinerari que des de temps immemorials s’ha fet servir per a apropar les gents de la comarca per l’itinerari que per Tortellà travessa la comarca d’est a oest. Avui ens hem entretingut pel mercat de Tortellà entre parades de mercat i estands de fira, entre els formatges i embotits o l’exposició de vehicles d’època i clàssics.

El sender continua planejant per pistes i corriols, entre camps de cereals, que tot just ara despunten, i petits bosquets d’alzinar, entre masos i explotacions agropecuàries.

Un cop més ha estat una caminada molt entretinguda on ens hem emboscat per antics camins garrotxins. En el següent tram començarem en aquest punt, per afrontar la primera pujada realment exigent de la travessa, el coll de Palomeres. En aquest punt podrem veure l’ermita romànica de Santa Bàrbara de Pruneres. Aquí baixarem per camins que ens portaran a Oix. Us hi esperem.

 

Vocalia d’Activitats

Comparteix