GeneralSortides culturals

27-04-2024 Vic i Domènech i Montaner

Lluís Domènech i Montaner des del 1900 al 1906 es desplaçà nombroses vegades a la comarca d’Osona per estudiar l’art medieval. Li interessaven els edificis, la decoració i com era la vida en aquells indrets ja que foren una font d’inspiració molt important de la seva obra modernista. Totes aquestes observacions, les anotava en unes fitxes que es conserven des de l’any 2.000 al Col·legi d’Arquitectes de Catalunya. Domènech i Montaner compartí aquest interès  amb alguns membres del Cercle Literari de Vic i amb el bisbe Josep Morgades, fundador del Museu Episcopal, els quals volien recuperar el patrimoni arqueològic de la comarca.

El monestir benedictí de Sant Pere de Casserres, el temple romà de Vic, el Museu Episcopal, unes cases i fàbriques de prohoms de l’època foren les diverses etapes de la visita guiada pels nostres amics del Centre d’Estudis Domènech i Montaner de Canet.

Ara sabem d’on prové la inspiració de tot allò que havíem vist i gaudit en les anteriors activitats relacionades amb Domènech i Montaner.

Comparteix