GeneralGR

GR-1 ETAPA 7 Sant Pau de Segúries-Sant Joan de les Abadesses 26-05-2024

Cada nova etapa del GR1, ens apropa més al nostre destí, RIPOLL, però alhora ens va descobrint nous racons amagats del territori que anem recorrent. Diumenge 26 començavem pel frondós bosc de ribera entre Sant Pau de Segúries, al vessant ombrívol del Bac del Callís i l’encreuament de la carretera C- 38. Un cop aquí entrem al vessant solà de la vall , travessant també el riu Ter pel pont de pedra de Perella i sobre els plans del Marqués, lloc on el nostre sender, s’uneix ja al camí Oliva GR-151 i la ruta del Ter, entre prats i pastures. Una vegada més tornem a travessar el Ter, cap a l’esquerra pel pont del Reixac de formigó i més modern. Aquest és el punt on hi ha hagut darrerament un canvi en el traçat de l’itinerari, que ens portarà través dels horts de la colònia fabril, fins passat les vivendes ara restaurades de la colònia Llaudet, on tornem en descens a la dreta, fins a la llera del riu, que creuem per la llarga i movedissa passarel·la de fusta i cables d’acer, on antigament hi havia una palanca.

 

Ara ja un cop superada, arribem per un camí entre camps reverdits per les recents plujes, al mas de La Batllía i enfilem cap a Can Jenpere Vell i les runes del Coll. A partir d’aquest punt seguim la pista fins Can Cabrafiga de Malatosca i les runes en venda del Molí de Malatosca. Un cop traspassat el pont ens desviem cap a l’esquerra per un senderó, que descendint en ziga-zaga ens acosta al lloc on aprofitarem per a dinar, un escenari de verdor i d’aigua que convida a refrescar-se els peus i seure a badar, tot contemplant l’espectacle natural afavorit pel cant dels ocells i la remor de l’aigua quan cau, és el Gorg de Malatosca, el nostre premi merescut d’aquesta 7a etapa.

Més tard ens atancem al final d’etapa, al parc de l’antiga estació i l’alberg de la Ruta del Ferro a fer un refrigeri, estem als afores de Sant Joan de les Abadesses, abans de retornar cap a la ciutat.

Fins la pròxima etapa del 16 de juny, amb dinar de germanor

Vocalia d’Activitats

Comparteix