GeneralSortides culturals

2022-01-08 Badalona modernista i noucentista

Aquesta sortida forma part del cicle “Redescobrim els entorns de Barcelona” i també de la descoberta de la segona generació d’arquitectes modernistes. Domènech i Montaner, Puig i Cadafalch i Gaudí foren els mestres de la primera generació. Els seus deixebles Joan Amigó i Manuel Raspall- que ja vam veure la seva obra a Cardedeu- van fer el pas del Modernisme cap un Noucentisme amb elements del Modernisme vienès.

La ruta comença amb una casa de Domènech i Montaner construïda entre 1893-1898 i acaba amb una obra primerenca de Joan Amigó al Passeig Marítim. En total són 14 edificis, la majoria dels quals són de Joan Amigó. Alguns més modernistes de primera generació, altres més d’ inspiració vienesa i un d’estil art déco i noucentista (farmàcia Surroca).

 

Comparteix