GeneralGR

GR-1 Etapa 3 Vilavenut-Banyoles i Dinar de Nadal. 17-12-2023

 

Un cop més emprenem l’aventura de caminar a través del GR®1, aquesta vegada entre el punt d’enllaç de la carretera GIV-5132 i l’encreuament de camins de Can Dalmau i Ollers.
Només iniciar la marxa i com encara estàvem fent l’escalfament, uns quants metres de propina, amunt i avall, fins a trobar el bon camí, a partir d’aquí un passeig per les planes de l’Empordà i el Pla de l’Estany entre camps llaurats i petits boscos de pi i alzina, en un relleu molt suau, que afavoria la plàcida caminada entre la contemplació de la natura i convidava a xerrar.
Parades a la capella de Sant Martí de Centenys,  ens aturem també per descobrir el nucli del poble de Centenys, amb els seus carrerons i l’església parroquial de Sant Iscle i Santa Victòria. Tot seguit direcció cap a l’oest ens anem apropant per Fontcoberta cap a la vil·la de Banyoles i el seu estany. Travessem Banyoles pel seu nucli antic fins a arribar a l’Estany i en concret a la Carpa de l’Estany, on ens espera l’àpat de Nadal, dinar de “Barrets” on tothom ha presumit d’aquesta peça mentre practicava algun ball o dansa amb els companys i companyes de caminada.

Bones festes i ens retrobem el 2024 al GR®1 – Sender Històric.

 

Comparteix