GeneralGR

GR-1 Etapa 4 Banyoles-Besalú 21-01-2024

Continuem avançant cap al Ripollès per aquest sender històric GR1, travessant el Pla de l’Estany i arribant a la Garrotxa.

Després d’esmorzar a la Carpa de l’Estany i acabant amb les provisions de xuixos de crema, comença l’etapa d’avui per anar resseguit la llera de l’estany fins a retrobar els minses senyals blanc-i-vermells del GR1 que ens guiaran cap al Puig de Lió on resten les runes del convent dels Caputxins de Sant Martirià, (bisbe, màrtir, patró i fundador de la vila de Banyoles). Un bon lloc per a fer la foto del grup amb les vistes sobre l’Estany i la vila de Banyoles.
Tot seguit i en direcció a Serinyà travessem el pla entre prats sembrats i petits bosquets d’alzines i roures, deixant enrere masies i alguns masos enrunats. Parada obligada a la plaça de Sant Andreu de Serinyà a les portes de l’església parroquial. Continuem ara si ja cap a Besalú final de l’etapa d’avui i entrada sobre el riu Fluvià a la Garrotxa. Com el temps ens ho ha permès hem fet un tomb per la vila medieval un cop travessat el pont mil·lenari que ens ha donat la benvinguda.

Ens retrobem en la 5a etapa del GR1 el 18 de febrer, anant cap a Montagut pels boscos de la Garrotxa.

Comparteix