ExcursionismeGeneral

28-10-2023 EL CAMÍ DE SIRGA (Paisatges viscuts)

Vam sortir de Mora d’Ebre i resseguírem el Camí de Sirga no sempre des de la riba, on els sirgadors remolcaven les xalupes riu amunt quan el vent no era favorable. Tanmateix, això passava 100 anys enrere quan no hi havia tren des de Tortosa a les poblacions de la Ribera d’Ebre i moltes carreteres no existien. En el moment que el transport de mercaderies deixà de ser fluvial, la natura i els horts de mica en mica anaren fent-se seves les ribes de “lo Riu”. Ara, la ruta només pot ser en la majoria de l’itinerari per sobre d’aquesta franja verda que separa el caminant del riu i ens impedeix sentir-nos una mica sirgadors.

Vam gaudir d’una magnífica lluna de bon matí i al capvespre, d’un cel molt blau i d’un paisatge esplendorós. Crec que l’espectacular panoràmica del riu des del poblat ibèric del Castellet de Banyoles (Tivissa) mereix cloure aquest petit comentari. Els ilercavons sí que en sabien, d’ubicar els seus assentaments!

 

Comparteix