GeneralNotícies

NATURTRESC 17-09-2023 / Camí de Sant Jaume Port de la Selva – Sant Pere de Rodes

Diumenge 17 de setembre de 2023, voluntàries i voluntaris de la Secció Excursionista del Foment Martinenc, vam guiar la sortida del Naturtresc de setembre seguint la ruta del Camí de Sant Jaume català. iniciat a La Jonquera l’any 2019.
En aquesta ocasió la variant 2, tram 1 de l’itinerari, que transcorre des de la platja al Port de la Selva fins a l’església de Santa Elena de Rodes, tot passant pel monestir de Sant Pere de Rodes.

Aquest cop el recorregut va ser en un primer tram seguint el GR-92 pel camí de ronda per les platges del Port de la Selva en direcció Llançà, fins a arribar a la carretera GI-612, des d’on inicia la pista que més tard es converteix en corriol que mena a la Vall de Santa Creu. Després de reagrupar-nos començà la forta ascensió cap al conjunt monàstic de Sant Pere de Rodes per un corriol pedregós entre marges d’antigues vinyes abandonades en el seu moment per la filoxera i clapes de bosc mediterrani encara refent-se dels recents incendis dels darrers anys.

Nosaltres vam aprofitar l’avinentesa per informar els participants de les properes activitats i el nostre tarannà, oferint-nos a acollir-los en pròximes activitats de la SEFM.

De nou se’ns ha felicitat des de l’Associació d’Entitats Excursionistes del Barcelonès per la tasca dels nostres voluntaris perquè aquesta activitat fos tan reeixida.
Gràcies: Sílvia, Mònica, Mercè, Anna i Alfons per la vostra predisposició de servei.
© Jaume Figuera

Comparteix