GeneralRutes clàssiques

30-06-2024 Sortides Clàssiques. Els Bufadors del Beví.

Una vegada més, després d’una llarga espera, ha valgut la pena participar d’aquesta activitat. Tot i que el servei de transport ha deixat molt a desitjar, res de tot això ens farà oblidar una escapada als paisatges que ens recorden els de Jules Verne en el seu viatge al centre de la terra. Ens hem endinsat després d’una caminada d’aproximació des de la Colònia de la Farga Bebié pel corriol de Sant Moi i per la carena fins a una escletxa de terreny engolida per una frondosa fageda a la serra del Beví, aquest indret natural encara conserva allò de místic i exuberant, són els Bufadors, on la natura ens envolta pels quatre cantons i ens fa treballar els cinc sentits, no estem sols i ho podem anar descobrint si som una mica observadors, cal seguir els rastres…

La diversitat de tonalitats i textures dels verds del mantell de molsa i els arbres, combinada amb els grisos del tall a la roca i els ocres de l’estora de fulles seques, el cant dels ocells, en fa una explosió dels sentits, vista, oïda, olfacte, tacte… i gust. El bon gust que ens ha quedat a tots els participants en aquesta descoberta, que fa que ja estem pensant i proposant noves escapades per la temporada vinent.


La tornada ha estat per un corriol que ressegueix la carena de la serra dels Bufadors fins al coll del Beví, en algun punt un xic encimbellat, però que oferia unes vistes panoràmiques sobre la zona, no aptes per persones amb vertigen sense acompanyar i des de l’alçada ja s’entreveia el nostre destí final, Santa Maria de Besora, on ens hem refet de l’esforç mentre dinàvem i comentàvem l’experiència viscuda.

Gràcies Jordi, per obrir escletxes i molt bon estiu a tothom.

 

Fins la propera temporada 2024-2025.                         Vocalia d’activitats.

 

Comparteix